Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś do pracy.
Odsłon: 27
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 617
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2841
Dziś do pracy.
Odsłon: 27
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 617
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2841
Składniki
Bób ugotowałam w wodzie, jeśli nie jest przerośnięty to wystarczy mu 15-20 minut, jeśli już zdarzają się mączyste nasiona to 25 minut. W miseczce wymieszałam oliwę, wycisnęłam sok z cytryny, dodałam sól i pieprz, przeciśnięty czosnek i liście bazylii. Po wymieszaniu powinna zrobić się emulsja.
A teraz najbardziej pracochłonna część przepisu- bób trzeba obrać, pomaga przy tym podjadanie. Obrany bób polałam sosem, a sałatkę podałam do grilla. Smacznego :)