Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 225
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 225
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Składniki
Bób ugotowałam w wodzie, jeśli nie jest przerośnięty to wystarczy mu 15-20 minut, jeśli już zdarzają się mączyste nasiona to 25 minut. W miseczce wymieszałam oliwę, wycisnęłam sok z cytryny, dodałam sól i pieprz, przeciśnięty czosnek i liście bazylii. Po wymieszaniu powinna zrobić się emulsja.
A teraz najbardziej pracochłonna część przepisu- bób trzeba obrać, pomaga przy tym podjadanie. Obrany bób polałam sosem, a sałatkę podałam do grilla. Smacznego :)