Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 137 Ocena: 4162
Dodano: 08.01.2019
Odsłon: 15541
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Buraczki wyszorować, włożyć do garnka i ugotować w skórkach - wystudzić.
Ze smalcu i mąki przygotować jasną zasmażkę
Ostudzone buraczki obrać ze skórek i zetrzeć na tarce do jarzyn z małymi oczkami.
Starte buraczki dodać do przygotowanej zasmażki i zagotować. Buraczki doprawić do smaku solą, cukrem oraz pierzem.
Gotowe buraczki podajemy na ciepło jako dodatek do drugiego dania. Buraczki na ciepło najlepiej smakują z pieczoną kaczką lub gęsią. Fantastyczne z mielonymi lub schabowymi i tłuczonymi ziemniakami z koperkiem.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (10)

Anikana 30 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszne ugotowane buraczki można lekko podsmażyć na odrobinie (!) masła z dodatkiem octu balsamicznego i sosu sojowego. Z zasmażką tracą wszystkie walory zdrowotne... Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

Obserwator 10 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Cud malina. Buraczki w każdej postaci. Smalec, ciekawy pomysł. Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 09 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszne buraczki, takie zasmażane są najlepsze, a jeszcze z kotletami, to cudo :DGdzieś je już chyba widziałem ;) Odpowiedzi: 5 ▼
3 Kto głosował? | Odpowiedz