Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki czerwone na ciepło to bardzo zdrowy i pożywny dodatek do mięs .
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3106
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422210
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2277
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3106
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422210
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2277
Składniki
Buraki umyj , bez obierania ułóż w garnku , wlej wodę tak aby całe były przykryte . Ugotuj do miękkości . Wystudź , obierz , zetrzyj na tarce o grubych oczkach .
Włóż do garnka starte buraczki , masło . Podsmaż . Zdejmij z ognia , posyp mąką po wierzchu , wymieszaj . Ponownie postaw na palnik , zasmaż ciągle mieszając aby się nie przypaliły . Jak są za gęste , podlej wody . Zdejmij z ognia , posól , dodaj cukru do smaku , wciśnij sok z cytryny . Wymieszaj .