Do góry

Sałatki Przepis na:

Buraczki na ciepło

Buraczki  na ciepło

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 107

Dodano:

Odsłon: 1097

Buraki czerwone na ciepło to bardzo zdrowy i pożywny dodatek do mięs .

Składniki

  • 1 kg buraków czerwonych
  • 1/3 kostka masła
  • 1 łyżka mąki
  • 1/2 cytryny
  • sól , cukier
3-4 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Buraczki na ciepło

Przygotowanie

  1. Buraki umyj , bez obierania ułóż w garnku , wlej wodę tak aby całe były przykryte . Ugotuj do miękkości . Wystudź , obierz , zetrzyj na tarce o grubych oczkach .

  2. Włóż do garnka starte buraczki , masło . Podsmaż . Zdejmij z ognia , posyp mąką po wierzchu , wymieszaj . Ponownie postaw na palnik , zasmaż ciągle mieszając aby się nie przypaliły . Jak są za gęste , podlej wody . Zdejmij z ognia , posól , dodaj cukru do smaku , wciśnij sok z cytryny . Wymieszaj .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń