Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki na ciepło, na maśle, zabielane śmietaną, słodko-kwaśne to doskonały dodatek do mięs, szczególnie do kotletów mielonych. Przygotowanie ich jest bardzo łatwe. Jesienią, kiedy buraki są najsmaczniejsze warto robić częściej sałatki z buraków.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31250
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14294
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1372
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31250
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14294
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1372
Składniki
Obrane buraczki ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach.
W rondelku roztapiamy masło, wrzucamy starte buraki, lekko podsmażamy. Niech trochę odparuje sok. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy. Na sam koniec wlewamy śmietanę i dokładnie mieszamy.
Buraczki na ciepło gotowe!
Nasze rady: Buraki możemy kupić już gotowe lub przygotować je sami.
Buraczki gotujemy w wodzie lub pieczemy w piekarniku, zawinięte w folię. Zawsze w łupinie. W zależności od wielkości buraków czas pieczenia czy gotowania jest różny- od 40 do 50 minut. Sprawdzamy ich miękkość patyczkiem do szaszłyków, jeśli wbija się dosyć gładko buraki są miękkie. Możemy przygotować buraki dzień wcześniej i przechować je w lodówce.