Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki duszone w zalewie, bez wstępnego gotowania. Czas ich przygotowania jest krótszy niż tradycyjnych buraczków, a nie ustępują im w smaku. Mają bardziej zwartą konsystencję, którą można regulować długością duszenia.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 474
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 68
Polecam.
Odsłon: 577
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 851
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 256
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 474
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 68
Polecam.
Odsłon: 577
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 851
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 256
Składniki
Wodę wymieszać w garnku z octem, olejem, sokiem cytrynowym oraz przyprawami i zagotować.
Buraki dokładnie umyć, obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Polecam użyć tarki maszynowej, ponieważ surowe buraki są twarde i w tarcie ręczne trzeba włożyć trochę wysiłku.
Przełożyć starte buraczki do garnka z zalewą, wymieszać i dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu do miękkości, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby można dolać wody. U mnie duszenie buraczków trwało ok. 35-40 minut.