Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki duszone w zalewie, bez wstępnego gotowania. Czas ich przygotowania jest krótszy niż tradycyjnych buraczków, a nie ustępują im w smaku. Mają bardziej zwartą konsystencję, którą można regulować długością duszenia.
Wodę wymieszać w garnku z octem, olejem, sokiem cytrynowym oraz przyprawami i zagotować.
Buraki dokładnie umyć, obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Polecam użyć tarki maszynowej, ponieważ surowe buraki są twarde i w tarcie ręczne trzeba włożyć trochę wysiłku.
Przełożyć starte buraczki do garnka z zalewą, wymieszać i dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu do miękkości, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby można dolać wody. U mnie duszenie buraczków trwało ok. 35-40 minut.
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 135
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 92
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 38
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 193
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 42
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 135
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 92
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 38
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 193
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 42
Składniki
Wodę wymieszać w garnku z octem, olejem, sokiem cytrynowym oraz przyprawami i zagotować.
Buraki dokładnie umyć, obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Polecam użyć tarki maszynowej, ponieważ surowe buraki są twarde i w tarcie ręczne trzeba włożyć trochę wysiłku.
Przełożyć starte buraczki do garnka z zalewą, wymieszać i dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu do miękkości, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby można dolać wody. U mnie duszenie buraczków trwało ok. 35-40 minut.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Grillowane halloumi z sałatką owocową
Sałatki
Sałatka z ryżem i warzywami
Sałatki
Sałatka jarzynowa z marynowaną papryką i pieczarkami
Sałatki
Sałatka z selerem konserwowym idealna do dań z grilla
Grillowane halloumi z sałatką owocową
Proponuję sałatkę, która idealnie sprawdzi się na spotkaniu przy wiosennym gr...
Odsłon: 11
Sałatka z ryżem i warzywami
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 127