Do góry

Sałatki Przepis na:

Buraczki na zimno

Buraczki na zimno

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 469

Dodano:

Odsłon: 24926

Znakomita surówka do dań mięsnych z sosem

Składniki

  • Buraki 5szt.
  • Jabłko 1szt.
  • Cebula 1 mała lub pół dużej
  • Sok z połowy cytryny
  • Sól,pieprz i cukier wg uznania
  • Oliwa z oliwek 3 łyżki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Buraki gotujemy nieobrane do miękości.
    Studzimy obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
    Jabłko również ścieramy na tarce a cebulke drobno kroimy.
    Całość mieszany i przyprawiamy wg uznania (u mnie spora szczypta soli i pieprzu plus łyżeczka cukru) dodajemy oliwe.
    Buraczki wkładamy do lodówki. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń