Sałatki Przepis na:
buraczki po egipsku


Przepisów i artykułów: 558 Ocena: 11198
Dodano: 20.01.2018
Odsłon: 2307
Składniki
- buraki ugotowane lub upieczone
- Czosnek 2 ząbki wyciśnięte
- Oliwa z oliwek
- Cytryna
- chili, sól
- kumin
- cukier do smaku
1-2 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Obrane buraki, u mnie podłużna odmiana kupiona na targu, kroje na mniejsza frytkę. Całość przyprawiam wymienionymi składnikami i mieszam.
-
GOTOWE! zajadam się tymi buraczkami nie tylko do egipskich potraw, jest to ciekawa i smaczna alternatywa dla nieśmiertelnych buraczków z chrzanem. Uwielbiam buraki pod każda postacią. Smacznego
Komentarze do przepisu (9)

Dolcevita-in-my-kitchen 23 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Fajne te buraczki, a przez dodatek kuminu pewnie rzeczywiscie smakuja jak na urlopie w Egipcie. Pycha :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 20 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Buraczki uwielbiam a w takiej postaci też biorę w ciemno :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 20 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Kocham buraczki w każdej wersji,uwielbiam,takiej wersji nie jadłam...pychaaa:)Szkoda,że nie dodałaś swojej pomidorowej wersji...dodaj...każdy robi inaczej,mimo,że to tylko pomidorówka:) Odpowiedzi: 2 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 20 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
No popatrz, u nas dziś do obiadu też buraczki. Co prawda w takiej naszej polskiej, tradycyjnej wersji, choć chili też jest :)Biorę ten przepis i trzeba będzie przy najbliższej okazji zrobić, bo patrząc na składniki muszą super smakować :D Odpowiedzi: 1 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz