Do góry

Sałatki Przepis na:

buraczki po egipsku

buraczki po egipsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 558 Ocena: 11198

Dodano:

Odsłon: 2307

nowy sposób na buraka, w egipskiej wersji

Składniki

1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obrane buraki, u mnie podłużna odmiana kupiona na targu, kroje na mniejsza frytkę. Całość przyprawiam wymienionymi składnikami i mieszam.

  2. GOTOWE! zajadam się tymi buraczkami nie tylko do egipskich potraw, jest to ciekawa i smaczna alternatywa dla nieśmiertelnych buraczków z chrzanem. Uwielbiam buraki pod każda postacią. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 23 stycznia 2018 Fajne te buraczki, a przez dodatek kuminu pewnie rzeczywiscie smakuja jak na urlopie w Egipcie. Pycha :-) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 20 stycznia 2018 Buraczki uwielbiam a w takiej postaci też biorę w ciemno :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 20 stycznia 2018 Kocham buraczki w każdej wersji,uwielbiam,takiej wersji nie jadłam...pychaaa:)
Szkoda,że nie dodałaś swojej pomidorowej wersji...dodaj...każdy robi inaczej,mimo,że to tylko pomidorówka:)
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 20 stycznia 2018 No popatrz, u nas dziś do obiadu też buraczki. Co prawda w takiej naszej polskiej, tradycyjnej wersji, choć chili też jest :)

Biorę ten przepis i trzeba będzie przy najbliższej okazji zrobić, bo patrząc na składniki muszą super smakować :D
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń