Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odrobina egzotyki na naszych stołach.
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 1024
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 223
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 1024
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 223
Składniki
Obrać buraki ze skórki i pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni, dodać ziarenka gorczycy i smażyć aż zaczną podskakiwać. Dodać cebulę, Chili i smażyć przez 3 min. Wsypać kokos i podgrzewać aż się zarumieni. Na koniec wrzucić buraki, dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
PS. Przepis jest przepisany ze strony Kuchnia nad Atlantykiem a dokładniej: http://www.kuchnianadatlantykiem.com/2007/01/buraczki-po-hindusku.html