Do góry

Sałatki Przepis na:

Buraczki po hindusku

Buraczki po hindusku

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 791

Dodano:

Odsłon: 5986

Odrobina egzotyki na naszych stołach.

Składniki

  • 800 g świeżych ugotowanych w skórkach buraków.
  • 100 g oleju kokosowego lub innego roślinnego.
  • 1 czubata łyżka ziarenek czarnej gorczycy
  • 150 g drobno posiekanej czerwonej cebuli.
  • 2 świeże zielone papryczki chili, drobno posiekane i oczyszczone z nasion.
  • 150 g wiórków kokosowych (jeszcze lepszy będzie świeży kokos)
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obrać buraki ze skórki i pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni, dodać ziarenka gorczycy i smażyć aż zaczną podskakiwać. Dodać cebulę, Chili i smażyć przez 3 min.
    Wsypać kokos i podgrzewać aż się zarumieni. Na koniec wrzucić buraki, dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.

  2. PS. Przepis jest przepisany ze strony Kuchnia nad Atlantykiem a dokładniej:
    http://www.kuchnianadatlantykiem.com/2007/01/buraczki-po-hindusku.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń