Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odrobina egzotyki na naszych stołach.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5731
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4608
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 227
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5731
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4608
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 227
Składniki
Obrać buraki ze skórki i pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni, dodać ziarenka gorczycy i smażyć aż zaczną podskakiwać. Dodać cebulę, Chili i smażyć przez 3 min. Wsypać kokos i podgrzewać aż się zarumieni. Na koniec wrzucić buraki, dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
PS. Przepis jest przepisany ze strony Kuchnia nad Atlantykiem a dokładniej: http://www.kuchnianadatlantykiem.com/2007/01/buraczki-po-hindusku.html