Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chodzi o ostre potrawy, to nie specjalnie przepadam za takimi, które wypalają ryj. Wychodzę z założenia, że potrawa ma mieć smak, a nie tylko ogień, więc doprawiam z umiarem. Czasami sypnie się za dużo, ale bywa to sporadycznie. Tutaj smaki idealnie się uzupełniają. Jak ktoś trafi na samą papryczkę, to ups!, trudno...dezynfekcja jamy ustnej. Takie buraczki to fajny dodatek do wielu dań mięsnych, bez którego nie wyobrażam sobie "drugiego dania". Co ja gadam! W ogóle nie wyobrażam sobie życia bez buraczków, nie wspominając o tym, że do mielonych, to u mnie podstawa. I do bigosu również! Pamiętam, kiedy chodziłem na tzw. obiady abonamentowe, (to były czasy!), to podstawą (codziennie!-serio!) moich zamówień był bigos z ziemniakami, do tego buraczki i kompot, najlepiej z truskawek. Ależ się rozmarzyłem...Naprawdę, to było dobre! Bardzo dobre. Teraz ciężko o takie smaki, bo same produkty już tak nie smakują, jak kiedyś. Dobrze, że jest coś, co nam nigdy, nikt nie zabierze! To wspomnienia... Koniec gadania, czytajcie składniki i sposób przygotowania. Testujcie! A! Żeby nie było! Buraczki "dorwałem" ugotowane...bo trochę szkoda prądu na te pół kilo. Smacznego.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 13219
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8753
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 642
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8245
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 13219
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8753
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 642
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8245
Składniki
Buraczki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Z papryczek usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski. Na rozgrzanym oleju szklimy posiekaną cebulę, studzimy. Wszystkie składniki (łącznie z olejem) łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.