Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na buraczki na ciepło.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1199
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4853
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1508
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1199
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4853
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1508
Składniki
Buraki ugotować do miękkości w skórce(przed gotowaniem dobrze umyć) i jeszcze ciepłe obrać ze skórki (obierając ciepłe trochę parzy w rękę ale nie musimy używać noża, skórka sama schodzi, natomiast gdy buraki wystygną w rękę nie parzą ale skórkę trzeba obierać nożem). Obrane buraki zetrzeć na tarce o małych lub średnich oczkach wraz z jabłkiem. Cebulkę obrać ze skórki i drobno pokroić. Masło roztopić i zeszklić cebulkę o 5 minut na mały ogniu. Do zeszklonej cebulki dodajmy starte buraczki i doprawiamy do smaku przyprawami. Całość dusić na małej mocy palnika przez ok 15-20 minut. Podawać z ziemniakami i kaszami.