Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na buraczki na ciepło.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 970
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 105
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2159
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4175
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 970
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 105
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2159
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4175
Składniki
Buraki ugotować do miękkości w skórce(przed gotowaniem dobrze umyć) i jeszcze ciepłe obrać ze skórki (obierając ciepłe trochę parzy w rękę ale nie musimy używać noża, skórka sama schodzi, natomiast gdy buraki wystygną w rękę nie parzą ale skórkę trzeba obierać nożem). Obrane buraki zetrzeć na tarce o małych lub średnich oczkach wraz z jabłkiem. Cebulkę obrać ze skórki i drobno pokroić. Masło roztopić i zeszklić cebulkę o 5 minut na mały ogniu. Do zeszklonej cebulki dodajmy starte buraczki i doprawiamy do smaku przyprawami. Całość dusić na małej mocy palnika przez ok 15-20 minut. Podawać z ziemniakami i kaszami.