Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki i pomidory, to nasze ulubione warzywa. Oba kochamy w każdej postaci. W wersji słodkiej, która wyszła nam jak za dobrych, starych czasów.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9913
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4543
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 565
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9913
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4543
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 565
Składniki
Buraczki owijamy w folię, pieczemy 80 minut w 190°C. Śliwki owijamy w folię, dodajemy po 80 minutach do piekarnika i zapiekamy kwadrans. Buraczki i śliwki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy posiekaną cebulę, miód i ocet. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.