Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich buraczków jeszcze nie jadłeś/aś, koniecznie wypróbuj. Buraczki pieczone z dodatkiem śliwki i cebulki, idealne jako dodatek do mięsa.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 521
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2689
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 737
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3070
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 521
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2689
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 737
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3070
Składniki
1. Buraki myję, osuszam, owijam folią aluminiową, przekładam na blaszkę i piekę w rozgrzanym piekarniku 80 minut w 180°C. Śliwki kroję na połówki, wyjmuję pestki, myję, również owijam folią, dodaję po 70 minutach do piekarnika i zapiekam 10 minut. 2. Buraki, śliwki po upieczeniu, obieram ze skórki, ścieram na tarce o dużych oczkach, przekładam do garnka. 3. Następnie dodaję drobno pokrojoną cebulę, miód, ocet, sól, pieprz i 10 minut gotuję.
4. Buraczki gotowe, jako dodatek do mięsa. 5. Smacznego