Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich buraczków jeszcze nie jadłeś/aś, koniecznie wypróbuj. Buraczki pieczone z dodatkiem śliwki i cebulki, idealne jako dodatek do mięsa.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21223
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 130
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 276
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21223
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 130
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 276
Składniki
1. Buraki myję, osuszam, owijam folią aluminiową, przekładam na blaszkę i piekę w rozgrzanym piekarniku 80 minut w 180°C. Śliwki kroję na połówki, wyjmuję pestki, myję, również owijam folią, dodaję po 70 minutach do piekarnika i zapiekam 10 minut. 2. Buraki, śliwki po upieczeniu, obieram ze skórki, ścieram na tarce o dużych oczkach, przekładam do garnka. 3. Następnie dodaję drobno pokrojoną cebulę, miód, ocet, sól, pieprz i 10 minut gotuję.
4. Buraczki gotowe, jako dodatek do mięsa. 5. Smacznego