Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Caprese z awokado jest idealne zarówno na śniadanie, kolację, czy dodatek do obiadu. Jestem zdecydowanie fanką sałatki caprese i pojawia się ona u mnie dość często w różnych formach i z różnymi dodatkami. Awokado, oprócz czarnych oliwek, to jeden z moich ulubionych dodatków do tej włoskiej klasyki.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4003
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415705
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2663
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4003
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415705
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2663
Składniki
Najpierw dokładnie myjemy pomidorki. Kroimy je w średniej grubości plasterki. Następnie tak samo kroimy mozzarellę. Z awokado usuwamy pestkę i obieramy go ze skórki. Kroimy w plasterki.
Wszystkie pokrojone składniki układamy naprzemiennie na talerzu.
Następnie do miseczki przeciskamy przez praskę czosnek. Później zalewamy go oliwą i lekko solimy. Dokładnie mieszamy i taką mieszanką polewamy naszą sałatkę. Dodatkowo możemy ją lekko skropić octem balsamicznym.
Tuż przed podaniem dodajemy kilka listków świeżej bazylii i oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Smacznego ;)