Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś chciałam Wam pokazać kolejny przepis który wypatrzyłam kiedyś w TV. Wypróbowałam go już kilkanaście razy i obiecuję że ta prosta sałatka jest pełna smaku i wg mnie idealnie sprawdzi się jako zdrowa kolacja ale także jako lunch do pracy.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 209
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2722
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 874
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1626
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14364
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 209
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2722
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 874
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1626
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14364
Składniki
Ogórek dokładnie myjemy, kroimy wzdłuż na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy po skosie na mniejsze kawałki. Cebulę dymkę oraz surimi również kroimy po skosie na podobnej długości kawałki jak ogórek. Przygotowujemy sos: Czosnek i papryczkę chilli bardzo drobno kroimy. W słoiczku łączymy z cukrem, octem ryżowym, olejem sezamowym i sosem sojowym. Zakręconym słoiczkiem potrząsamy do momentu połączenia składników. Ogórka, dymkę i surimi mieszamy, polewamy powstałym sosem. Smacznego!