Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka tę zrobiłam w wyniku potrzeby, a wiadomo potrzeba matką wynalazków. Tak więc połączyłam to co akurat miałam w lodówce i tak powstała pyszna sałatka. Sałatka mega chrupiąca, szybka i prosta.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 247
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 247
Składniki
Pora kroimy w ćwiartki, a następnie w paseczki. Sparzamy go we wrzątku kilka minut, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Kapustę pekińską drobno siekamy, a następnie dodajemy do niej pokrojone w kostkę kotlety, pokrojoną w kostkę marynowaną paprykę, odsączonego pora oraz odsączoną kukurydzę.
Na końcu dodajemy majonez, pieprz i sól. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i odstawiamy na około 30 minut do lodówki. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd