Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z białej kapusty do obiadu. Chrupiąca i dosyć ostra przez dodatek czerwonej cebuli. Przepyszna.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13764
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1581
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15328
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6258
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13764
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1581
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15328
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6258
Składniki
Kapustę umyć, poszatkować w długie paski, cebulę drobno pokroić. Marchewkę i jabłko zetrzeć na drobnej tarce. Koperek drobno posiekać. Wszystko lekko oprószyć solą i pieprzem cytrynowym, wymieszać, odstawić na 10 minut.
Surówkę doprawić cukrem (ok. pół łyżeczki) i sokiem z cytryny. Na koniec dodać majonez i wymieszać. Surówka jest bardzo chrupiąca (jak to z kapusty :) Spora ilość cebuli powoduje, że jest dosyć ostra,ale smaki doskonale się balansują.