Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z białej kapusty do obiadu. Chrupiąca i dosyć ostra przez dodatek czerwonej cebuli. Przepyszna.
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pysz...
Odsłon: 57
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 47
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 79
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pysz...
Odsłon: 57
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 47
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 79
Składniki
Kapustę umyć, poszatkować w długie paski, cebulę drobno pokroić. Marchewkę i jabłko zetrzeć na drobnej tarce. Koperek drobno posiekać. Wszystko lekko oprószyć solą i pieprzem cytrynowym, wymieszać, odstawić na 10 minut.
Surówkę doprawić cukrem (ok. pół łyżeczki) i sokiem z cytryny. Na koniec dodać majonez i wymieszać. Surówka jest bardzo chrupiąca (jak to z kapusty :) Spora ilość cebuli powoduje, że jest dosyć ostra,ale smaki doskonale się balansują.