Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 168
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 168
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Składniki
Jabłka umyj, obierz, pokrój w grubą kostkę, zasyp cukrem i odstaw na kilka chwil. Mąkę wymieszaj z cynamonem, sodą i proszkiem do pieczenia. Do jabłek dodaj jajka, rodzynki oraz cynamonową mąkę. Całość dokładnie wymieszaj. Pod koniec mieszania dodaj olej. Ciasto przełóż do blaszki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 185 st. C i piecz przez około 55 minut. Wystudzone ciasto przed podaniem posyp cukrem pudrem.