Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pyszna propozycja dla każdego miłośnika surówek. Jest to opcja niskokaloryczna, dietetyczna, i bardzo zdrowa.
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1602
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 499
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 359
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 61
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1602
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 499
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 359
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 61
Składniki
Łodygi selera naciowego, ogórek świeży, jabłko i rzodkiewki myjemy, osuszamy. Ogórek i jabłko obieramy. Jabłko i rzodkiewki kroimy w julienne, ogórek w półplasterki, a łodygi selera naciowego w plasterki. Pokrojone składniki dodajemy do przygotowanego naczynia, posypujemy orzechami włoskimi i nasionami słonecznika, zalewamy sosem, mieszamy i podajemy. Uwagi: obcjonalnie do surówki można dodać natkę pietruszki, szczypiorek i koperek.
Przygotowujemy odpowiedniej wielkości naczynie. Ziarna słonecznika i orzechów prażymy na suchej patelni. Prażymy około 2 minut. W trakcie, podrzucamy lub mieszamy, aby się nie przypaliły. Przygotowujemy sos do surówki. Odstawiamy.