Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pyszna propozycja dla każdego miłośnika surówek. Jest to opcja niskokaloryczna, dietetyczna, i bardzo zdrowa.
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 658
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 116
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 658
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 116
Składniki
Łodygi selera naciowego, ogórek świeży, jabłko i rzodkiewki myjemy, osuszamy. Ogórek i jabłko obieramy. Jabłko i rzodkiewki kroimy w julienne, ogórek w półplasterki, a łodygi selera naciowego w plasterki. Pokrojone składniki dodajemy do przygotowanego naczynia, posypujemy orzechami włoskimi i nasionami słonecznika, zalewamy sosem, mieszamy i podajemy. Uwagi: obcjonalnie do surówki można dodać natkę pietruszki, szczypiorek i koperek.
Przygotowujemy odpowiedniej wielkości naczynie. Ziarna słonecznika i orzechów prażymy na suchej patelni. Prażymy około 2 minut. W trakcie, podrzucamy lub mieszamy, aby się nie przypaliły. Przygotowujemy sos do surówki. Odstawiamy.