Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pyszna propozycja dla każdego miłośnika surówek. Jest to opcja niskokaloryczna, dietetyczna, i bardzo zdrowa.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8532
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7021
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4780
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327465
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8532
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7021
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4780
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327465
Składniki
Łodygi selera naciowego, ogórek świeży, jabłko i rzodkiewki myjemy, osuszamy. Ogórek i jabłko obieramy. Jabłko i rzodkiewki kroimy w julienne, ogórek w półplasterki, a łodygi selera naciowego w plasterki. Pokrojone składniki dodajemy do przygotowanego naczynia, posypujemy orzechami włoskimi i nasionami słonecznika, zalewamy sosem, mieszamy i podajemy. Uwagi: obcjonalnie do surówki można dodać natkę pietruszki, szczypiorek i koperek.
Przygotowujemy odpowiedniej wielkości naczynie. Ziarna słonecznika i orzechów prażymy na suchej patelni. Prażymy około 2 minut. W trakcie, podrzucamy lub mieszamy, aby się nie przypaliły. Przygotowujemy sos do surówki. Odstawiamy.