Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do domowych mięs i wędlin.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 907
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2783
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3328
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 907
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2783
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3328
Składniki
Nie mogę sobie wyobrazić Świąt bez buraczków z chrzanem jako dodatek do mięs. Ćwikłę można ją przygotować wcześniej. Buraki ugotowałam w mundurkach, lubię miękkie buraki więc gotowałam je 1,5h. Obrałam je i starłam na średnich oczkach. Dodałam chrzan bez dodatków, doprawiłam do smaku solą, odrobiną cukru i paroma łyżkami octu winnego. Kwasowość powinna być wyczuwalna. Tak przygotowaną ćwikłę można przełożyć do słoików i za pasteryzować, żeby w Święta było mniej pracy. Pasteryzowałam słoiki przez pół godziny, zaczynając od momentu zagotowania. Smacznego :)