Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...ale pyszny.
Odsłon: 602
Polecam.
Odsłon: 559
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 55
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 52
...ale pyszny.
Odsłon: 602
Polecam.
Odsłon: 559
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 55
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 52
Składniki
Chrzan trzemy na tarce o drobnych oczkach. Po starciu wlewamy wrzątek tak aby po dociśnięciu łyżką widać było wodę. Buraki dokładnie szorujemy i gotujemy w skórkach. Kiedy się ugotują, skórkę usuwamy. Buraczki również trzemy na drobnych oczkach. Mieszamy z chrzanem i dodajemy przyprawy. Podane przeze mnie ilości soli, cukru i octu mogą być przez Was zmienione. To zależy od kwestii gustu.