Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja sałatki, która składa się z kilku składników. Może wzbogacić nasz obiad. Jest chrupiąca i orzeźwiająca. Idealna do grilla lub na drugie śniadanie do pracy.
miska, nóż, deska, patelnia
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 686
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 661
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 251
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 686
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 661
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 251
Składniki
Sałaty umyć, osuszyć, porwać na kawałki, wrzucić do miski.
Obrać pomarańcze i wyfiletować na cząstki. Pokroić cząstki na połówki. Dodać do sałaty.
Przygotować sos łącząc ze sobą jogurt ze śmietaną. Można dodać trochę soku, który wyciekł z krojenia pomarańczy. Przyprawić i wymieszać.
Migdały uprażyć na suchej i zimnej patelni do zarumienienia. Dodać do sałatki.
Sałatkę wymieszać z sosem i gotowe. Smacznego! :)