Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i kolorowa. Sałatka ta to niewielka ilość prostych składników, które razem dają pyszny smak. Pomysł na nią powstał jako wynik niemiecko-polskiej współpracy kulinarnej :)
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 855
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2199
Królowa grilla :)
Odsłon: 1551
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 855
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2199
Królowa grilla :)
Odsłon: 1551
Składniki
Z podanych składników przygotować marynatę do filetu. Wycisnąć sok z połowy cytryny, połączyć z miodem. Natkę pietruszki i cebulę drobno posiekać. Dodać do cytryny i miodu. Doprawić tymiankiem, solą i pieprzem. Filet z indyka pokroić w kostkę i połączyć z marynatą. Włożyć do lodówki na czas gotowania i studzenia buraków. Buraki ugotować w łupinach, gdy ostygną obrać. Zrobić sos z oliwy, soku z cytryny i miodu. Orzechy podprażyć chwilę na suchej patelni. Kilka połówek odłożyć, resztę posiekać na dość grube kawałki. Obrane jabłko oraz buraki pokroić na drobną kostkę. Buraki, jabłko i orzechy wymieszać w misce, połącz z sosem. Filet z indyka usmażyć. Gdy ostygnie dodać do reszty składników i dokładnie wymieszać.