Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Świeże warzywa w czosnkowo-miętowym sosie. Surowy kalafior jest świetnym źródłem witamin i minerałów, warto włączyć go do swojej diety.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2293
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421475
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2084
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2293
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421475
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2084
Składniki
Ogórki trzemy na tarce, odstawiamy na kilka minut. Odciskamy z nadmiaru wody. Kalarepkę obieramy, razem z kalafiorem trzemy na tarce. Czosnek przeciskamy, miętę bardzo drobno kroimy. Mieszamy warzywa, czosnek, miętę, jogurt i majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę wkładamy do lodówki na co najmniej godziną do przegryzienia. Psuje idealnie do potraw z grilla.