Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Świeże warzywa w czosnkowo-miętowym sosie. Surowy kalafior jest świetnym źródłem witamin i minerałów, warto włączyć go do swojej diety.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10984
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 216
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 367
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10984
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 216
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 367
Składniki
Ogórki trzemy na tarce, odstawiamy na kilka minut. Odciskamy z nadmiaru wody. Kalarepkę obieramy, razem z kalafiorem trzemy na tarce. Czosnek przeciskamy, miętę bardzo drobno kroimy. Mieszamy warzywa, czosnek, miętę, jogurt i majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę wkładamy do lodówki na co najmniej godziną do przegryzienia. Psuje idealnie do potraw z grilla.