Do góry

Sałatki Przepis na:

Delikatny sos tatarski

Delikatny sos tatarski

Autor:

Przepisów i artykułów: 119 Ocena: 1458

Dodano:

Odsłon: 5800

Dzisiaj proponujemy delikatny sos tatarski o odpowiednich proporcjach i połączeniu smaków! Doskonale pasuje do wędlin, serów oraz jajek. A serwowany razem z pieczywem będzie stanowić pyszną kolację lub śniadanie. Więcej na www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 4 jajka
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • 200 gramów pieczarek w zalewie octowej po odsączaniu
  • 1.5 kopiatej łyżki majonezu
  • 2 kopiate łyżki śmietany 12%
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. • Ugotowane jajka, ogórki oraz pieczarki kroimy w drobną kostkę
    • Dodajemy majonez, śmietanę, doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 10 lutego Rewelka, taki sos zawsze się sprawdza, czy to na śniadanie, obiad, czy kolację. Jako dodatek jest idealny, pycha :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 10 lutego Taki zrobiony osobiście jest najsmaczniejszy :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń