Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może nie przypadnie wszystkim do gustu, ale zwolenników wątróbki zaczarujesz. To pełnowartościowe danie dostarcza dużo łatwo przyswajalnego białka i witamin. Wątróbka drobiowa jest wysokiej jakości źródłem żelaza, witaminy A i B12, a także pełnowartościowego białka. Jajka dodatkowo wzbogacają sałatkę o zdrowe tłuszcze i aminokwasy. Razem z warzywami i dodatkiem gruszki, tworzą pyszne i sycące danie, które z powodzeniem zaserwujesz na imprezie. Będzie to na pewno coś nowego, co zaskoczy gości, a dodatkowo wygląda pięknie na talerzu.
patelnia, miska, miseczka, garnek, nóż, deska do krojenia
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 88
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 75
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 843
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 496
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 579
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 88
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 75
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 843
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 496
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 579
Składniki
Wątróbkę dokładnie opłucz pod zimną wodą, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na kawałki (nie za małe). Obsyp mąką.
Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę i smaż wątróbkę po kilka minut z każdej strony, aż do zrumienienia. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Po usmażeniu zdejmij z ognia i przerzuć na talerzyk.
Gruszkę pokrój w plastry i krótko obsmaż na tej samej patelni, aż się lekko zarumieni. Pomidory przekrój na 4 części. Ugotuj jajka na twardo, po czym obierz i przekrój na pół.
W małej miseczce połącz składniki do dressingu.
Na talerzu rozłóż roszponkę lub mix sałat, dodaj gruszkę i pomidorki oraz połówki jajka. Na wierzchu ułóż wątróbkę. Całość polej dressingiem i subtelnie wymieszaj. Podawaj z grzankami.