Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny z gruzińskich przysmaków. Sałatkę można przygotować też z gotowanego mięsa np z rosołu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5616
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1100
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12208
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5161
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5616
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1100
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12208
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5161
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Składniki
Udka z kurczaka nacieramy solą i pieprzem, pieczemy pod przykryciem przez godzinę w temperaturze 180°C. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Ostudzonego kurczaka (bez skóry) kroimy na 5 mm paski. Przekładamy do miski, dodajemy ostudzony ryż, posiekany koperek, majonez i dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.