Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna fasolka do obiadu. Zapraszam na film.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 156
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1250
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 226
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 156
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1250
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 226
Składniki
Pomidorki przekroić na pół ,anchois pokroić, oliwki pokroić, czosnek obrać i rozgnieść lekko. Na patelnie wlać olej podgrzać ,dodać czosnek podsmażyć lekko, dodać pomidorki i anchois i oliwki, podusić chwilę, dodać fasolkę i dusić 3 -4 minuty mieszając co jakiś czas. Wlać przecier pomidorowy, dodać 50 ml wody, doprawić do smaku solą i pieprzem, przykryć pokrywką i dusić 5 min. Dusimy na małym ogniu. Zamieszać co jakiś czas. Podawać do dania głównego lub jako lekki podwieczorek.