Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki warstwowe cieszą się ogólną sympatią ludzi. Nie dziwię się - są bardzo estetyczne i smaczne. Dziś propozycja sałatki, której porcyjkę spokojnie można zjeść nawet na diecie i nie mieć wyrzutów sumienia. Tortellini, warzywa i aromatyczny, lekki sos - i bez diety można zjeść z przyjemnością :)
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 474
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 812
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 474
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 812
Składniki
Tortellini gotujemy według wskazań producenta. Wędlinę i paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy, kapustę pekińską kroimy cienko i lekko solimy. Odstawiamy na kilka minut. Cebulkę kroimy w kostkę i na sicie przelewamy wrzątkiem. Na dnie naczynia układamy połowę tortellini. Na nie wykładamy sparzoną cebulkę, połowę kukurydzy i papryki. Lekko posypujemy solą i pieprzem.
Następnie do salaterki dokładamy wędlinę i resztę tortellini, lekko przyprawiamy. Można lekko docisnąć warstwy.
Na tortellini wykładamy resztę papryki i kukurydzy. Lekko solimy i pieprzymy.
W kubku umieszczamy majonez, jogurt, czosnek, paprykę i sok z cytryny. Starannie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotowy sos rozprowadzamy po sałatce.
Na sos wykładamy kapustę pekińską i lekko dociskamy. Odstawiamy do lodówki na minimum 4h, żeby smaki ładnie się połączyły. Smacznego!!!!