Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ziemniaczana z brokułami to nowoczesne połączenie z burakami, cebulą czerwoną i kukurydzą konserwową. Gotowane warzywa są pyszne i kolorowe, dlatego danie pięknie prezentuje się na stole.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 111
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1163
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1201
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13292
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 111
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1163
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1201
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13292
Składniki
Ziemniaki umyj pod bieżącą wodą. To samo zrób z burakami. Przełóż do dużego garnka bez obierania, zalej wodą, posól i gotuj do miękkości (ziemniaki mogą być gotowe szybciej). Kiedy odrobinę ostygną, obierz je i pokrój w kostkę. Przełóż do miski.
Brokuły podziel na różyczki i też ugotuj w osolonej wodzie. Odstaw do wystudzenia, a następnie pokrój jeszcze drobniej i przełóż do miski.
Kukurydzę odsącz z zalewy, a cebulę posiekaj drobno. Dodaj do pozostałych składników.
Połącz majonez, jogurt, musztardę i koperek. Posól i popieprz do smaku. Przełóż sos do składników i wymieszaj sałatkę.