Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ziemniaczana z brokułami to nowoczesne połączenie z burakami, cebulą czerwoną i kukurydzą konserwową. Gotowane warzywa są pyszne i kolorowe, dlatego danie pięknie prezentuje się na stole.
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Odsłon: 232
Przepis na ten sernik jest bardzo prosty, szybki. Nawet początkująca gospodyn...
Odsłon: 429
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 70
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Odsłon: 232
Przepis na ten sernik jest bardzo prosty, szybki. Nawet początkująca gospodyn...
Odsłon: 429
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 70
Składniki
Ziemniaki umyj pod bieżącą wodą. To samo zrób z burakami. Przełóż do dużego garnka bez obierania, zalej wodą, posól i gotuj do miękkości (ziemniaki mogą być gotowe szybciej). Kiedy odrobinę ostygną, obierz je i pokrój w kostkę. Przełóż do miski.
Brokuły podziel na różyczki i też ugotuj w osolonej wodzie. Odstaw do wystudzenia, a następnie pokrój jeszcze drobniej i przełóż do miski.
Kukurydzę odsącz z zalewy, a cebulę posiekaj drobno. Dodaj do pozostałych składników.
Połącz majonez, jogurt, musztardę i koperek. Posól i popieprz do smaku. Przełóż sos do składników i wymieszaj sałatkę.