Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na ciepłe wiosenne i letnie dni.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1716
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1509
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1481
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1750
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1716
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1509
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1481
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1750
Składniki
Umyte, osuszone i porwane listki sałaty układamy ma szerokim talerzu.
Z truskawek usuwamy końcówki i dzielimy na połowę. Pierwszą połowę wkładamy do miksera. Dodajemy sól, pieprz, 3 łyżki oliwy, sok z cytryny i cukier . Wszystko miksujemy przez 3-4 minuty.
Mozzarellę kroimy w kostkę. Zielony pieprz przepoławiamy. Mozzalellą i zielonym pieprzem posypujemy liście sałaty. Polewamy truskawkowym vinaigrettem i delikatnie mieszamy.
Drugą częścią pociętych truskawek dekorujemy sałatę. Na koniec dodajemy listkami bazylii i skrapiamy oliwą.
Ps. Przepis pochodzi z programu kulinarnego - Tim Mälzer kocht!