Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na ciepłe wiosenne i letnie dni.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 66
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 650
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 71
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 66
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 650
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 71
Składniki
Umyte, osuszone i porwane listki sałaty układamy ma szerokim talerzu.
Z truskawek usuwamy końcówki i dzielimy na połowę. Pierwszą połowę wkładamy do miksera. Dodajemy sól, pieprz, 3 łyżki oliwy, sok z cytryny i cukier . Wszystko miksujemy przez 3-4 minuty.
Mozzarellę kroimy w kostkę. Zielony pieprz przepoławiamy. Mozzalellą i zielonym pieprzem posypujemy liście sałaty. Polewamy truskawkowym vinaigrettem i delikatnie mieszamy.
Drugą częścią pociętych truskawek dekorujemy sałatę. Na koniec dodajemy listkami bazylii i skrapiamy oliwą.
Ps. Przepis pochodzi z programu kulinarnego - Tim Mälzer kocht!