Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na ciepłe wiosenne i letnie dni.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14282
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16314
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6566
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14282
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16314
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6566
Składniki
Umyte, osuszone i porwane listki sałaty układamy ma szerokim talerzu.
Z truskawek usuwamy końcówki i dzielimy na połowę. Pierwszą połowę wkładamy do miksera. Dodajemy sól, pieprz, 3 łyżki oliwy, sok z cytryny i cukier . Wszystko miksujemy przez 3-4 minuty.
Mozzarellę kroimy w kostkę. Zielony pieprz przepoławiamy. Mozzalellą i zielonym pieprzem posypujemy liście sałaty. Polewamy truskawkowym vinaigrettem i delikatnie mieszamy.
Drugą częścią pociętych truskawek dekorujemy sałatę. Na koniec dodajemy listkami bazylii i skrapiamy oliwą.
Ps. Przepis pochodzi z programu kulinarnego - Tim Mälzer kocht!