Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki na inny sposób.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5768
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 115
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 11006
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 53
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5768
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 115
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 11006
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 53
Składniki
Wykonanie: Buraki dokładnie oczyścić i ugotować. Z masła i mąki zrobić złocistą zasmażkę, dodać wywar z buraków, mielony imbir i mieszając gotować do zgęstnienia sosu. Ugotowane buraki obrać, pokroić w kostkę i dodać do sosu, doprawić do smaku sokiem z cytryny, pieprzem, cukrem i solą i jeszcze chwilę podgotować. Podawać na ciepło do obiadu.