Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki na inny sposób.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6403
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154824
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6403
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154824
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Wykonanie: Buraki dokładnie oczyścić i ugotować. Z masła i mąki zrobić złocistą zasmażkę, dodać wywar z buraków, mielony imbir i mieszając gotować do zgęstnienia sosu. Ugotowane buraki obrać, pokroić w kostkę i dodać do sosu, doprawić do smaku sokiem z cytryny, pieprzem, cukrem i solą i jeszcze chwilę podgotować. Podawać na ciepło do obiadu.