Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta warstwowa sałatka z makaronem i kapustą to doskonała propozycja na świąteczny stół. Przygotuj ją w odpowiednim naczyniu, aby można było zaprezentować gościom wszystkie piękne warstwy.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 421
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 329
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 421
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 329
Składniki
Przygotuj sporą miskę szklaną (żeby było widać warstwy). Na dnie ułóż umytą i poszatkowaną czerwoną kapustę. Kolejną warstwę ułóż z kukurydzy. Następnie wymieszaj w szklance jogurt, majonez, sól i pieprz (możesz dodać starty ząbek czosnku). Teraz czas na ugotowany i wystudzony makaron (uważaj, by nie rozgotować, postępuj wg instrukcji na opakowaniu). Na nim ułóż połowę sera startego na grubych oczkach. Umyj sałatę i poszarp ją w rękach - to właśnie ona będzie tworzyć kolejną warstwę. Na wierzch wyłóż wymieszaną resztę makaronu, startego sera oraz oliwki z pokrojonymi drobno ogórkiem i pomidorem. Sałatka idealna na co dzień i od święta.