Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta warstwowa sałatka z makaronem i kapustą to doskonała propozycja na świąteczny stół. Przygotuj ją w odpowiednim naczyniu, aby można było zaprezentować gościom wszystkie piękne warstwy.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Przygotuj sporą miskę szklaną (żeby było widać warstwy). Na dnie ułóż umytą i poszatkowaną czerwoną kapustę. Kolejną warstwę ułóż z kukurydzy. Następnie wymieszaj w szklance jogurt, majonez, sól i pieprz (możesz dodać starty ząbek czosnku). Teraz czas na ugotowany i wystudzony makaron (uważaj, by nie rozgotować, postępuj wg instrukcji na opakowaniu). Na nim ułóż połowę sera startego na grubych oczkach. Umyj sałatę i poszarp ją w rękach - to właśnie ona będzie tworzyć kolejną warstwę. Na wierzch wyłóż wymieszaną resztę makaronu, startego sera oraz oliwki z pokrojonymi drobno ogórkiem i pomidorem. Sałatka idealna na co dzień i od święta.