Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Łatwa do zrobienia, bardzo smaczna.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2028
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 260
Polecam.
Odsłon: 416
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2028
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 260
Polecam.
Odsłon: 416
Składniki
Cebulę obrać. Pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym. Wystudzić. Ziemniaki obrać i pokroić w drobniutką kostkę. To samo zrobić z marchewką. Z jajek wyjąć żółtka i zetrzeć na tarce o bardzo małych oczkach. Białka też zetrzeć na tarce, ale pół białka odłożyć do dekoracji - wyciąć kwiatki. Mięso obrać z kości. Poszarpać widelcem. Szczypior drobno pokroić. Jabłko pozbawić gniazda nasiennego, obrać i pokroić w drobną kostkę.
Na talerzu ustawić obręcz tortownicy moja o średnicy 20 cm.
Na dno wyłożyć ziemniaki. Posolić i posypać świeżo mielonym pieprzem. Lekko docisnąć. Posmarować majonezem i posypać szczypiorem. Na szczypior wyłożyć mięso i przykryć je zeszkloną cebulką. Posmarować majonezem. Następnie wyłożyć pokrojone drobniutko jabłko. Posmarować majonezem i przykryć marchewką. I znowu majonez.
Połowę sałatki posypać startym żółtkiem, a drugą część startym białkiem. Z chleba odkroić skórki i zrobić z nich pień drzewa i gałęzie. Na żółtej części ułożyć kwiatki z białek, a na białej części połówki małych pomidorów. Poukładać jeszcze listki natki pietruszki i gotowe. Schłodzić w lodówce. Ostrożnie zdjąć obręcz tortownicy.
Smacznego.