Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syta , jesienna sałatka z pieczonymi warzywami (słodkie ziemniaki ibrukselka) z dodatkiem pęczaku.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47625
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165239
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 339
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47625
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165239
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 339
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Składniki
Pęczak (pszenicę) ugotować na sypko, zgodnie z instrukcją. Brukselki pokroić na pół, ziemniaki o brać i pokroić w kostkę, czosnek posiekać- przełożyć wszystko do dużej formy do zapiekania. Zalać 3 łyżkami oliwy, octem balsamiczny, dodać kumin i posolić - całość wymieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 40 minut, mieszając co jakiś czas żeby się równo przypiekły,
Upieczone warzywa przełożyć do miski z pęczakiem, dodać żurawinę, sok z cytryny, resztą oliwy, doprawić solą i pieprzem - wymieszać. Na koniec dodać pokruszoną fetą i lekko przemieszać