Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syta , jesienna sałatka z pieczonymi warzywami (słodkie ziemniaki ibrukselka) z dodatkiem pęczaku.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 110
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 857
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2215
Królowa grilla :)
Odsłon: 1590
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 110
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 857
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2215
Królowa grilla :)
Odsłon: 1590
Składniki
Pęczak (pszenicę) ugotować na sypko, zgodnie z instrukcją. Brukselki pokroić na pół, ziemniaki o brać i pokroić w kostkę, czosnek posiekać- przełożyć wszystko do dużej formy do zapiekania. Zalać 3 łyżkami oliwy, octem balsamiczny, dodać kumin i posolić - całość wymieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 40 minut, mieszając co jakiś czas żeby się równo przypiekły,
Upieczone warzywa przełożyć do miski z pęczakiem, dodać żurawinę, sok z cytryny, resztą oliwy, doprawić solą i pieprzem - wymieszać. Na koniec dodać pokruszoną fetą i lekko przemieszać