Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syta , jesienna sałatka z pieczonymi warzywami (słodkie ziemniaki ibrukselka) z dodatkiem pęczaku.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21620
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21620
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Składniki
Pęczak (pszenicę) ugotować na sypko, zgodnie z instrukcją. Brukselki pokroić na pół, ziemniaki o brać i pokroić w kostkę, czosnek posiekać- przełożyć wszystko do dużej formy do zapiekania. Zalać 3 łyżkami oliwy, octem balsamiczny, dodać kumin i posolić - całość wymieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 40 minut, mieszając co jakiś czas żeby się równo przypiekły,
Upieczone warzywa przełożyć do miski z pęczakiem, dodać żurawinę, sok z cytryny, resztą oliwy, doprawić solą i pieprzem - wymieszać. Na koniec dodać pokruszoną fetą i lekko przemieszać