Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pozostając w klimacie jesiennych warzyw proponuję Wam kolejną sałatkę z dynią ;) Sałatka jest bardzo pożywna i wprost idealna na lunch do pracy lub szkoły. Smaki w tej sałatce idealnie się łączą, słodkie buraki i dynia, lekko kwaśne pestki granatu i delikatna mozarella.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117376
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8103
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1751
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1374
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117376
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8103
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1751
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1374
Składniki
Dynię myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy odrobiną oleju i wkładamy do piekarnika. Buraki myjemy, owijamy folią aluminiową i również wkładamy do piekarnika. Warzywa pieczemy w 180°C do miękkości. Upieczone i wystudzone warzywa obieramy i kroimy w kostkę.
Kaszę pęczak gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (czas taki jak na opakowaniu). Odcedzamy i pozostawiamy do wystudzenia.
Na suchej patelce podprażamy pestki i również zostawiamy je do przestudzenia.
W międzyczasie pomidorki koktailowe dzieli na ćwiartki, mozzarellę kroimy w kostkę, a natkę drobno siekamy.
W dużej misce łączymy kaszę, dynię, buraki, pomidorki, mozzarellę, pestki granatu i 2/3 natki pietruszki. Całość polewamy olejem i skrapiamy sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i posypujemy uprażonymi pestkami i resztą natki pietruszki. Smacznego ;)