Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam surówkę z kapusty mieszanej czyli białej i czerwonej z dodatkami. Surówka bardzo smaczna i na pewno zaskoczy zaproszonych gości.
salaterka, tarka, miska,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3789
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2141
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5600
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5609
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3789
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2141
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5600
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5609
Składniki
Kapustę białą i czerwoną opłukać, osuszyć a następnie zetrzeć na tarce ( grube oczka). Włożyć do miski dodać sól dokładnie wymieszać i odczekać około godziny. Cebule obrać i drobniutko posiekać dodać do kapusty, dodać również sparzone wrzątkiem a następnie odsączone rodzynki, obrane pokrojone w drobną kostkę jabłko. Dodać posiekaną pietruszkę zieloną oraz majonez i jogurt naturalny. Całość dokładnie wymieszać doprawić do smaku pieprzem, solą oraz odrobiną cukru. Udekorować rodzynkami oraz posiekaną pietruszką.