Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas szatkowania białej kapusty, do produkcji domowej kapusty kiszonej, zostawiłam trochę i przygotowałam dodatek obiadowy na słodko. Podsmażyłam ją bowiem na smalcu gęsim, dodałam pieprzu i miodu oraz rodzynek i żurawiny.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1453
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231837
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4995
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1453
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231837
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4995
Składniki
1. W rondlu rozpuszczam smalec gęsi. 2. Kapustę wkładam do rondla. 3. Dosypuję pieprzu i dodaję miodu.
4. Dokładam rodzynki i żurawinę. 5. Smażę na małym ogniu, przewracam kilka razy. 6. Gotowa kapustka ma złoty kolor. Można ją lekko zaciągnąć mąką.