Do góry

Sałatki Przepis na:

Kapusta biała zasmażana z rodzynkami i żurawiną

Kapusta biała zasmażana z rodzynkami i żurawiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 894

Dodano:

Odsłon: 185

Podczas szatkowania białej kapusty, do produkcji domowej kapusty kiszonej, zostawiłam trochę i przygotowałam dodatek obiadowy na słodko. Podsmażyłam ją bowiem na smalcu gęsim, dodałam pieprzu i miodu oraz rodzynek i żurawiny.

Składniki

  • Kapusta biała szatkowana (dowolna ilość)
  • Smalec gęsi (2 łyżki)
  • Suszone rodzynki (garść)
  • Suszona żurawina (garść)
  • Pieprz czarny mielony (do smaku)
  • Miód ( 1 łyżka)
  • opcjonalnie mąka do zaciagnięcia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. W rondlu rozpuszczam smalec gęsi.
    2. Kapustę wkładam do rondla.
    3. Dosypuję pieprzu i dodaję miodu.

  2. 4. Dokładam rodzynki i żurawinę.
    5. Smażę na małym ogniu, przewracam kilka razy.
    6. Gotowa kapustka ma złoty kolor. Można ją lekko zaciągnąć mąką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń