Do góry

Sałatki Przepis na:

Kapusta kiszona zasmażana z grzybami

Kapusta kiszona zasmażana z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 894

Dodano:

Odsłon: 297

Domową kapustę kiszoną można wykorzystać na wiele sposobów. Jednym z nich jest podsmażenie. Dodatek suszonych grzybów powoduje niesamowity aromat.

Składniki

  • Kapusta kiszona domowa (dowolna ilość)
  • Smalec gęsi (2 łyżki)
  • Suszone grzybki (garść)
  • Pieprz czarny mielony (do smaku)
  • opcjonalnie mąką do zaciągnięcia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. W rondlu rozpuszczam smalec gęsi.
    2. Kapustę wkładam do rondla.
    3. Dosypuję pieprzu.
    4. Dokładam grzybki.

  2. 5. Smażę na małym ogniu, przewracam kilka razy.
    6. Gotowa kapustka ma złoty kolor. Można ją lekko zaciągnąć mąką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń