Do góry

Sałatki Przepis na:

Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana

Autor:

Przepisów i artykułów: 229 Ocena: 2481

Dodano:

Odsłon: 272

Przepis na kiszoną kapustę zasmażaną.

Składniki

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 2 średnie marchewki
  • 1 cebula
  • sól do smaku
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • pieprz
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyża masła
  • 2 łyżki mąki
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kapusta zasmażana

Przygotowanie

  1. Kiszoną kapustę płuczemy w zimnej wodzie, a następnie gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w drobna kostkę, a obraną marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach – podsmażamy na maśle i przekładamy do kapusty. Podlewamy niewielką ilością wody, dodajemy przyprawy i chwilę dusimy. Mąkę rozrabiamy z niewielką ilością wody i wlewamy do kapusty. Dusić jeszcze około pięciu minut, mieszając co jakiś czas. Na koniec poprawić do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń