Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tę sałatkę przywędrował do mnie kilka lat temu. Nie pomnę już skąd. Od tego czasu wśród wielu sałatek, zajmuje miejsce na podium. A z przyjaciółmi nazwaliśmy ją właśnie kuchnią niebiańskiego spokoju ponieważ od początku kojarzyła nam się z azjatycką kuchnią…
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1108
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 300
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1108
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 300
Składniki
Ugotowany i ostudzony ryż wsypałem do miseczki. Dodałem drobno pokrojone, wędzone udko z kurczaka.
Umyłem paprykę, osuszyłem, usunąłem gniazda nasienne i drobno pokroiłem. Dodałem do miseczki. Następnie dodałem odsączoną kukurydzę.
Posiekałem drobno pęczek koperku. Dodałem do miseczki razem z odsączonym i pokrojonym ananasem (choć tak realnie, to kolejność warstw nie ma znaczenia).
Wszystko doprawiłem solą, pieprzem i majonezem z jogurtem, dokładnie wymieszałem, przełożyłem do salaterki i odstawiłem do lodówki, żeby wszystko się dobrze "przegryzło". Najlepsza jest następnego dnia. Smacznego :-)