Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tę sałatkę przywędrował do mnie kilka lat temu. Nie pomnę już skąd. Od tego czasu wśród wielu sałatek, zajmuje miejsce na podium. A z przyjaciółmi nazwaliśmy ją właśnie kuchnią niebiańskiego spokoju ponieważ od początku kojarzyła nam się z azjatycką kuchnią…
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 794
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 794
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Ugotowany i ostudzony ryż wsypałem do miseczki. Dodałem drobno pokrojone, wędzone udko z kurczaka.
Umyłem paprykę, osuszyłem, usunąłem gniazda nasienne i drobno pokroiłem. Dodałem do miseczki. Następnie dodałem odsączoną kukurydzę.
Posiekałem drobno pęczek koperku. Dodałem do miseczki razem z odsączonym i pokrojonym ananasem (choć tak realnie, to kolejność warstw nie ma znaczenia).
Wszystko doprawiłem solą, pieprzem i majonezem z jogurtem, dokładnie wymieszałem, przełożyłem do salaterki i odstawiłem do lodówki, żeby wszystko się dobrze "przegryzło". Najlepsza jest następnego dnia. Smacznego :-)