Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na każdą uroczystość. Ten smak zaskoczy każdego bez wyjątku. sałatka, która dzięki śmiałej kombinacji smaków, może być królową na stole. Jeśli jesteś poszukiwaczem nowych przygód ze smakiem, ten przepis jest właśnie dla Ciebie.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 16620
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1040
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4346
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 986
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1198
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4171
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 16620
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1040
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4346
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 986
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1198
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4171
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na małe cienkie plasterki. Przekładamy do miski, dodajemy obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypujemy sól, paprykę ostrą oraz wlewamy jogurt i dokładnie mieszamy. Mięso odstawiamy, na co najmniej dwie godziny. 2. Ziemniaki obieramy, myjemy, osuszamy i kroimy na połowę. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 3. Na każdy ziemniak, nakładamy po trzy kawałki mięsa i utykamy wykałaczki. 4. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180 °C.
5. Sałatę lodową rwiemy na małe kawałki. Ogórek myjemy, obieramy, kroimy w kostkę. Papryki myjemy, usuwamy nasiona, kroimy na drobne paseczki. Warzywa solimy, wlewamy oliwę, wsypujemy zioła i dokładnie mieszamy. Przekładamy do naczynia, na około układamy umyte, pokrojone w plasterki pomidory.
6. Na wierzch układamy upieczone mięso. 7. Podajemy z ulubionym sosem. 8. Smacznego.