Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na każdą uroczystość. Ten smak zaskoczy każdego bez wyjątku. sałatka, która dzięki śmiałej kombinacji smaków, może być królową na stole. Jeśli jesteś poszukiwaczem nowych przygód ze smakiem, ten przepis jest właśnie dla Ciebie.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17723
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1823
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15475
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6481
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17723
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1823
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15475
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6481
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na małe cienkie plasterki. Przekładamy do miski, dodajemy obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypujemy sól, paprykę ostrą oraz wlewamy jogurt i dokładnie mieszamy. Mięso odstawiamy, na co najmniej dwie godziny. 2. Ziemniaki obieramy, myjemy, osuszamy i kroimy na połowę. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 3. Na każdy ziemniak, nakładamy po trzy kawałki mięsa i utykamy wykałaczki. 4. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180 °C.
5. Sałatę lodową rwiemy na małe kawałki. Ogórek myjemy, obieramy, kroimy w kostkę. Papryki myjemy, usuwamy nasiona, kroimy na drobne paseczki. Warzywa solimy, wlewamy oliwę, wsypujemy zioła i dokładnie mieszamy. Przekładamy do naczynia, na około układamy umyte, pokrojone w plasterki pomidory.
6. Na wierzch układamy upieczone mięso. 7. Podajemy z ulubionym sosem. 8. Smacznego.