Do góry

Sałatki Przepis na:

Kebabowe wyspy

Kebabowe wyspy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1102 Ocena: 13733

Dodano:

Odsłon: 1576

Smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na każdą uroczystość. Ten smak zaskoczy każdego bez wyjątku. sałatka, która dzięki śmiałej kombinacji smaków, może być królową na stole. Jeśli jesteś poszukiwaczem nowych przygód ze smakiem, ten przepis jest właśnie dla Ciebie.

Składniki

  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 8 małych ziemniaków
  • 2 pomidory
  • ½ główki sałaty lodowej
  • ½ ogórka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • Pieprz
  • Sól
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kebabowe wyspy

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na małe cienkie plasterki. Przekładamy do miski, dodajemy obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypujemy sól, paprykę ostrą oraz wlewamy jogurt i dokładnie mieszamy. Mięso odstawiamy, na co najmniej dwie godziny.
    2. Ziemniaki obieramy, myjemy, osuszamy i kroimy na połowę. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    3. Na każdy ziemniak, nakładamy po trzy kawałki mięsa i utykamy wykałaczki.
    4. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180 °C.

  2. 5. Sałatę lodową rwiemy na małe kawałki. Ogórek myjemy, obieramy, kroimy w kostkę. Papryki myjemy, usuwamy nasiona, kroimy na drobne paseczki. Warzywa solimy, wlewamy oliwę, wsypujemy zioła i dokładnie mieszamy. Przekładamy do naczynia, na około układamy umyte, pokrojone w plasterki pomidory.

  3. 6. Na wierzch układamy upieczone mięso.
    7. Podajemy z ulubionym sosem.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 31 sierpnia Pyszny pomysł na imprezy, szybko i smacznie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń