Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja sałatki tureckiej: kaszę bulgur zastąpiłam kaszą kuskus. Do sałatki można dodać posiekane listki mięty i świeżego ogórka - nabierze ona orzeźwiającego smaku.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9968
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8992
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9968
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8992
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Składniki
Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem, mieszamy i odstawiamy. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim cebulę. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, jeszcze chwilkę przesmażamy ciągle mieszając i dodajemy do kuskusu. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Pomidora obieramy ze skórki, kroimy w małą kostkę i dodajemy do sałatki. Dodajemy również natkę pietruszki i kolendry. Mieszamy. Z połowy granata wyciskamy sok. Sałatkę doprawiamy sokiem z granata, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Przed podaniem posypujemy ziarnami z pozostałej połowy granata.