Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja sałatki tureckiej: kaszę bulgur zastąpiłam kaszą kuskus. Do sałatki można dodać posiekane listki mięty i świeżego ogórka - nabierze ona orzeźwiającego smaku.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 349
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 349
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Składniki
Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem, mieszamy i odstawiamy. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim cebulę. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, jeszcze chwilkę przesmażamy ciągle mieszając i dodajemy do kuskusu. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Pomidora obieramy ze skórki, kroimy w małą kostkę i dodajemy do sałatki. Dodajemy również natkę pietruszki i kolendry. Mieszamy. Z połowy granata wyciskamy sok. Sałatkę doprawiamy sokiem z granata, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Przed podaniem posypujemy ziarnami z pozostałej połowy granata.