Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja sałatki tureckiej: kaszę bulgur zastąpiłam kaszą kuskus. Do sałatki można dodać posiekane listki mięty i świeżego ogórka - nabierze ona orzeźwiającego smaku.
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 207
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 508
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 207
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 508
Składniki
Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem, mieszamy i odstawiamy. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim cebulę. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, jeszcze chwilkę przesmażamy ciągle mieszając i dodajemy do kuskusu. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Pomidora obieramy ze skórki, kroimy w małą kostkę i dodajemy do sałatki. Dodajemy również natkę pietruszki i kolendry. Mieszamy. Z połowy granata wyciskamy sok. Sałatkę doprawiamy sokiem z granata, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Przed podaniem posypujemy ziarnami z pozostałej połowy granata.