Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja sałatki tureckiej: kaszę bulgur zastąpiłam kaszą kuskus. Do sałatki można dodać posiekane listki mięty i świeżego ogórka - nabierze ona orzeźwiającego smaku.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1196
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420708
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1844
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1196
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420708
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1844
Składniki
Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem, mieszamy i odstawiamy. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim cebulę. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, jeszcze chwilkę przesmażamy ciągle mieszając i dodajemy do kuskusu. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Pomidora obieramy ze skórki, kroimy w małą kostkę i dodajemy do sałatki. Dodajemy również natkę pietruszki i kolendry. Mieszamy. Z połowy granata wyciskamy sok. Sałatkę doprawiamy sokiem z granata, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Przed podaniem posypujemy ziarnami z pozostałej połowy granata.