Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tę pyszną, orzeźwiającą sałatkę pochodzi ze strony Moja Książka Kucharska.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2166
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 9571
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2166
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 9571
Składniki
Kaszę zalewamy wrzątkiem i gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Można też zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem na kwadrans. Szalotki drobno siekamy. Cieciorkę i kukurydzę osączamy z zalewy. Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Do kaszy dodajemy koncentrat pomidorowy, do smaku doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką i mielonym kuminem. Wsypujemy posiekane zioła, szalotki, kukurydzę, cieciorkę, pomidory, sok z cytryny i oliwę. Składniki dokładnie łączymy i wstawiamy do lodówki min. na 1 godzinę.