Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tę pyszną, orzeźwiającą sałatkę pochodzi ze strony Moja Książka Kucharska.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7855
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1052
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13613
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7855
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1052
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13613
Składniki
Kaszę zalewamy wrzątkiem i gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Można też zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem na kwadrans. Szalotki drobno siekamy. Cieciorkę i kukurydzę osączamy z zalewy. Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Do kaszy dodajemy koncentrat pomidorowy, do smaku doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką i mielonym kuminem. Wsypujemy posiekane zioła, szalotki, kukurydzę, cieciorkę, pomidory, sok z cytryny i oliwę. Składniki dokładnie łączymy i wstawiamy do lodówki min. na 1 godzinę.