Do góry

Sałatki Przepis na:

Kiszona surówka

Kiszona surówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4353

Dodano:

Odsłon: 1983

Dzisiaj mam idealną propozycję dla miłośników kwaśnych smaków. Zapraszam na surówkę, która idealnie będzie pasowała do młodych ziemniaczków i kawałka mięsa. Robi się ją ekspresowo, a potrzebujemy praktycznie tylko czterech składników. :)

Składniki

  • Kapusta kiszona ok. 200-250 g.
  • Marchew 1-2 szt.
  • Ogórek kiszony 3-4 szt.
  • Koperek 1 pęczek
  • Oliwa z oliwek 1 łyżka
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę pokroić.
    Marchew obrać, opłukać, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Ogórki również zetrzeć na tarce.
    Koperek umyć i drobno posiekać.

  2. Tak przygotowane składniki wymieszać ze sobą, doprawić solą, pieprzem i skropić oliwą z oliwek.


  3. Smacznego !

  4. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń