Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam podjadać wieczorem przed telewizorem, ta sałatka to zdrowa i pyszna przekąska, którą można jeść bez większych wyrzutów sumienia.Doskonały pomysł na kolację dla dwojga, ale też dobry pomysł na imprezę.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 716
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31345
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 430
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 716
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31345
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 430
Składniki
Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Sałatę drobno pokroić w paseczki. Ogórka, paprykę i cebulę pokroić w drobna kostkę. Kukurydzę odsączyć. Połączyć składniki w dużej misce.
Sos: ok. 4-5 łyżek oliwy z oliwek wlać do małego słoiczka, wycisnąć sok z połowy cytryny (najlepiej zrobić to przez palce, aby nie przedostała się pestka:) ) dodać sporą szczyptę soli, troszkę pieprzu i bazylii zamknąć słoiczek i dobrze wymieszać, do połączenia składników.
Sos połączyć z warzywami. Można sałatkę odstawić na 10 - 15 minut do połączenia smaków. SMACZNEGO!