Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa sałatka meksykańska
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 54
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1184
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 184
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 54
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1184
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 184
Składniki
- Ryż ugotować. - Groszek ugotować w jednej szklance wody z odrobiną soli. - Filet pokroić w kostkę przyprawić solą, papryką ostrą i przyprawą gyros. - Dodać 2 łyżki oleju i podsmażyć na patelni. - Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Czerwoną fasolę i kukurydzę odcedzić na sicie. - Przygotować miskę do której dodajemy: ryż, kurczak, kukurydzę, fasolę, groszek, paprykę. w miseczce mieszamy majonez i jogurt naturalny, posypujemy posiekaną natką pietruszki. Gotowym sosem polewamy składniki, mieszamy i gotowe :)