Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ta sałatka cieszy oczy i podniebienie. Jeśli przygotujemy ją w słoiczkach możemy ją wygodnie zabrać ze sobą do szkoły, pracy lub na piknik.
szklane słoiczki o pojemności 150-200ml
Składniki
Bób mieszamy z koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy na dno słoiczka. Warstwami układamy pokrojone w kostkę kolorowe papryki. Następnie układamy warstwę z drobno pokrojonej cebuli. Na wierzch układamy kawałki tuńczyka. Posypujemy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Na wierzchu układamy połówki przepiórczych jaj. Posypujemy natką pietruszki i cebulką. Tak przygotowana sałatka może być efektywną przystawką lub po zamknięciu słoiczka pysznym posiłkiem w pracy, szkole lub pikniku.