Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa sałatka, a do tego prosta w przygotowaniu. Sałatkę można przygotować na jednym większym półmisku, bądź podać ją gotowymi porcjami.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 80
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4320
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2594
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 80
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4320
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2594
Składniki
Mięso skropić olejem, doprawić solą i pieprzem, usmażyć. Następnie pokroić w plastry. Sałatę porwać na kawałki. Rzodkiewkę oczyścić, odciąć liście i korzonki, pokroić w półksiężyce. Kalarepę obrać i pokroić w słupki. Cebulę posiekać w pióra. Ogórki umyć, wysuszyć i pokroić w słupki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Sałatę ułożyć na półmisku, a na niej pozostałe, rozdrobnione, składniki. Sałatkę polać jogurtem, posypać solą i pieprzem oraz posiekanym koperkiem.