Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sałatka z bezglutenowego makaronu chili z owocami i korzennymi przyprawami rozgrzewająca
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 319
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 319
Składniki
Makaron gotuję na lekko posolonym wrzątku. Serek mieszam z mlekiem, miodem, ekstraktem waniliowym, chia i przyprawami. Opuncję przekrawam, wyjmuję łyżeczką i rozgniatam widelcem. Mieszam z serkami. Figę kroję na cząstki i grilluję. Na patelni rozgrzewam oliwę. Podsmażam makaron. Zdejmuję z ognia i mieszam z sosem serowym. Podgrzewam chwilę. Mak podprażam na suchej patelni. Przekładam makaron na miskę. Dodaję figę. Posypuję prażonym makiem. Skrapiam balsamico. Ozdabiam nitkami chili.