Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Gyros to zdecydowana królowa imprez! Dla podkręcenia smaku dodaję zawsze ogórki korniszone, a werzch sałatki posypuję mieszanką ziół włoskich.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 2116
Przepyszna surówka z kiszonej kapusty, jabłka, czerwonej cebuli oraz natki pi...
Odsłon: 94
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 795
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 2116
Przepyszna surówka z kiszonej kapusty, jabłka, czerwonej cebuli oraz natki pi...
Odsłon: 94
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 795
Składniki
Mięso kroimy w kostkę i obsypujemy obficie przyprawą Gyros i polewamy 2 łyżkami oleju. Cebule też kroimy w kostkę.
Następnie smażymy je na złoto i pozostawiamy do ostygnięcia pod częściowym przykryciem, by mięso za bardzo nam nie wyschło. Cebule podsmażamy na złoto.
Ogórki oraz paprykę kroimy w kostkę i dobrze odsączamy np. na durszlaku.
Cebulę oraz kapustę pekińską kroimy na cienkie paseczki.
Układamy warstwami: 1. Mięso z Gyrosem 2. Cebula. 3. Warstwa keczupu – wedle uznania (ale raczej cienka) 4. Ogórki swieże 5. Kukurydza 6. Majonez 7. Korniszonki 8. Papryka 9. Kapusta pekińska 10. Całość posypujemy ulubionymi ziołami