Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Gyros to zdecydowana królowa imprez! Dla podkręcenia smaku dodaję zawsze ogórki korniszone, a werzch sałatki posypuję mieszanką ziół włoskich.
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 68
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 491
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7091
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 68
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 491
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7091
Składniki
Mięso kroimy w kostkę i obsypujemy obficie przyprawą Gyros i polewamy 2 łyżkami oleju. Cebule też kroimy w kostkę.
Następnie smażymy je na złoto i pozostawiamy do ostygnięcia pod częściowym przykryciem, by mięso za bardzo nam nie wyschło. Cebule podsmażamy na złoto.
Ogórki oraz paprykę kroimy w kostkę i dobrze odsączamy np. na durszlaku.
Cebulę oraz kapustę pekińską kroimy na cienkie paseczki.
Układamy warstwami: 1. Mięso z Gyrosem 2. Cebula. 3. Warstwa keczupu – wedle uznania (ale raczej cienka) 4. Ogórki swieże 5. Kukurydza 6. Majonez 7. Korniszonki 8. Papryka 9. Kapusta pekińska 10. Całość posypujemy ulubionymi ziołami